Reconèixer persones i institucions vinculades a la ciutat que destaquin per la seva actitud compromesa amb el benestar col·lectiu i per la seva capacitat per sobreposar-se davant l'adversitat. En resum, guardonar els hereus de l'esperit dels manresans del segle XIV que van fer possible el canal de la sèquia malgrat totes les vicissituds amb què va topar.

És l'objectiu del nou Premi Sèquia, presentat aquesta migdia a la FUB i convocat per la universitat manresana com a administradora de la Festa de la Llum 2017 amb la voluntat, tal com ha remarcat el seu director general, Valentí Martínez, que tingui continuïtat. El premi per als guanyadors serà una escultura creada pel prestigiós artista Ramon Oms i la signatura dels guardonats en el llibre d'honor dels manresans hereus de l'esperit de la sèquia.

En l'acte de presentació també han intervingut Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa, que ha col·laborat en el premi a través del Parc de la Sèquia; Antoni Fornells, president de l'Associació Misteriosa Llum, i Joan Calmet, regidor de Festes de l'Ajuntament. Tots tres han recalcat l'encert de fer un guardó d'aquest tipus. Alabern hi ha afegit que és "indispensable i necessari" i Fornells, que és "adequat perquè encaixa amb la filosofia de la festa". Calmet ha mostrat la satisfacció del consistori perquè un actiu de la ciutat amb el valor de la Fundació Universitària del Bages administri la festa 2017 coincidint amb el seu 25è aniversari.

Les candidatures, fins al 31 de desembre

La presentació de les candidatures al premi acabaran el 31 de desembre i es poden fer a través de dos canals: a proposta d'una entitat, institució empresa o col·lectiu de la ciutat o a proposta dels membres del jurat del premi, que en aquesta primera edició formaran un membre de la FUB, un de l'Ajuntament de Manresa, un del Parc de la Sèquia i un de l'Associació Misteriosa Llum, als quals s'afegirà, en les properes, un membre dels administradors d'aquell any.

Per a més informacií i la presentació de candidatures cal adreçar.-se a la FUB (avinguda Universitària, 4-6), al telèfon 93 877 41 79, a www.umanresa.cat/premi-sequia i al correu festesdelallum@umanresa.cat