El curs que ve Manresa estrenarà un sisè institut en què s´impartirà estudis de secundària. I ho farà al barri del Xup amb una fórmula inèdita a la ciutat, compartint instal·lacions amb l´escola de primària Muntanya del Drac, on actualment ja van alumnes sobretot del barri. El departament d´Ensenyament ha vist la necessitat d´obrir un nou centre de secundària a la ciutat per l´alt volum d´alumnes en els darrers cursos de primària i, també, a l´ESO.

El director dels Serveis Territorials, Antoni Massegú, ha volgut deixar clar que els dos centres, tot i compartir les instal·lacions, tindran equips docents diferents i es delimitaran bé els espais destinats a l´escola Muntanya del Drac i al nou institut. De fet, es construirà un accés nou per on entraran els alumnes i els professors de secundària.

L´institut del Xup ocuparà les aules de la primera planta de l´equipament i a la planta baixa hi haurà l´espai del centre de primària. Actualment l´escola ocupa totes les aules de instal·lacions i tenen diferents classes desdoblades per la gran quantitat d´espai que disposen.

La creació de l´institut respon a la necessitat de la ciutat de dotar-se d´un nou centre d´ensenyament per donar resposta a tota la demanada que hi ha en aquests moments a primària i a secundària. El setembre de l´any vinent hi haurà entre 850 i 900 nens que començaran el primer curs d´ESO a Manresa i les previsions de la Generalitat són que amb el nou institut les aules d´altres centres estiguin menys saturades. De fet, el primer que ho notarà serà el de Cal Gravat. Aquest institut té assignat pel departament d´Ense-nyament tres línies per curs, però actualment n´està oferint quatre per l´alta demanda de sol·licituds. «Quan entri en funcionament el nou centre, Cal Gravat passarà a les tres línies en el primer d´ESO», indica Massegú.

Els Serveis Territorials i l´Ajuntament de Manresa estan convençuts de que hi haurà suficients alumnes al nou centre educatiu, malgrat estigui al barri del Xup -i situat fora de la trama urbana de la ciutat- per la demanda que hi haurà en el primer d´ESO. A part, l´Ajuntament i el Consell Comarcal del Bages sufragaran el cost del transport a les famílies que portin els fills a l´institut.