L'empresa Eysa, que gestiona els aparcaments en zona blava de Manresa, ha posat en marxa ElParking, una nova app que substitueix Eysamobile, que s'ha estat utilitzant des del mes abril de 2015 per al pagament per mòbil de la zona blava.

L’objectiu, explica el consistori, és oferir una aplicació amb millor rendiment que la seva predecessora, que inicialment tindrà les mateixes opcions que l’app actual. Tot i que el canvi es completarà d'aquí a unes setmanes, la nova aplicació ja es pot descarregar per iOS o Android, de manera que els ciutadans podran acostumar-se al nou sistema abans de la desaparició de l'actual.

A Manresa gairebé un 2% dels tiquets s'expedeixen ara a través de l'aplicació mòbil. A diferència del parquímetre, el pagament per mòbil ofereix la possibilitat de "desaparcar” i recuperar l'import no gastat. També té el servei d’avís al conductor quan el tiquet és a punt de finalitzar, i permet allargar el temps d’estacionament, sense necessitat d’anar al parquímetre. Així mateix també es poden anul·lar denúncies des de l’aplicació.

Amb la mateixa aplicació es podrà abonar el pagament de zona blava en altres ciutats en què l’empresa concessionària és Eysa, com Granollers, Mollet del Vallès i 50 ciutats més de l’estat.