Per parlar sobre el sistema de pensions, Iniciativa per Catalunya (ICV) va organitzar una trobada a la casa Lluvià amb Aina Vidal, diputada d'En Comú Podem (ECP) i portaveu de la comissió del Pacte de Toledo, que s'encarrega de vetllar pel sistema de pensions.

L'acte va girar entorn a la pregunta «On són els diners de les pensions?». Una trentena de persones, gran part de les quals s'aproximava a la jubilació o amb el cap pensant en cobrar la prestació, van escoltar atentes la resposta discursiva de Vidal.

Vidal va situar des del primer minut el Partit Popular com a màxim culpable del dèficit de les pensions. «El PP diu que vivim massa anys. Gaudir d'una bona salut no és un problema, és un avenç. Què hem de fer un sistema per matar avis?», va ironitzar.

Vidal va apel·lar a la desgastada però vàlida proposta d'aconseguir que els que guanyin més paguin més a la Seguretat Social. «Els diners hi són. Però Espanya té una de les recaptacions fiscals més baixes de la Unió Europea (UE). Estem 100.000 milions per sota de la mitjana en recaptació. No pot ser que les grans fortunes amb les SICAV paguin l'1% del que gua-nyen. El PP ha afavorit als seus amics i les grans multinacionals».

La diputada va seguir amb la seva oratòria incisiva i va assenyalar la reforma laboral com un dels problemes més importants de l'Estat espanyol. «El PP ha rebentat la Seguretat Social. O es deroga la reforma laboral, o és impossible mantenir el sistema de pensions actual. Treball precari suposa pensions precàries».

També va alertar sobre l'ínfima despesa social que fa el govern. «El PP gasta 30.000 milions menys que la majoria de països de la UE en polítiques socials. Som a la cua». «Al final ens quedarem sense pensions», va dir amb veu baixa i preocupat un jubilat en acabar l'acte.