La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i les associacions de veïns federades organitzen una xerrada-debat sobre el present i futur de les associacions de veïns. Tindrà lloc dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d'actes del Casino de Manresa

Amb aquest acte, les entitats organitzadores volen "aportar elements a la reflexió sobre les estratègies d'actuació del present i de futur de les associacions de veïns, davant d'una situació social canviant en la qual apareixen només associacions especialitzades en diferents àmbits i en la qual augmenten les desigualtats en el nostre entorn".

La xerrada tindrà com a ponents Jordi Giró, president des del 2012 de l'Associació Vila Olímpica (Barcelona) i de la CONFAVC, que va rebre formació orientada al món empresarial i actualment és cap d'administració i d'exportació d´una empresa de distribució alimentària; i Albert Torrent, responsable d'estratègia i participació de la CONFAVC, que és Llicenciat en Filosofia, Diplomat universitari en Treball social (UB), màster en Salut laboral (UPC) i master en Comunicació Política (UAB).

El programa

19,30 h. Benvinguda i presentació a càrrec d´Enric Martí, president de la FAVM.

19.40 h. "El paper de les associacions Veïnals davant la situació social actual", a càrrec de Jordi Giró.

19,50 h. "Estratègies de futur i treball col·laboratiu per a la implicació de la ciutadania en la transformació positiva", a càrrec d'Albert Torrents.

20.15 h. Debat

20.55 h. Conclusions

21.00 h. Presentació i lectura del manifest "Cap a un marc legal i fiscal que incentivi l´associacionisme".