El barceloní Jordi Palli és un artesà dels pessebres amb quinze anys d'experiència. Va començar a fer-ne per gaudir-ner amb la família i els amics i, de mica en mica, va convertir aquesta afició en la seva professió. A banda de pessebres en moviment va projectar els tres anteriors al que protagonitza enguany la polèmica proposta a la plaça de Sant Jaume i cada any en fa un al barri del Guinardó? fa maquetes d'edificis emblemàtics per a corporacions i marques.

La gràcia de les seves obres és l'automatisme que hi afegeix per donar-hi moviment. És el que ha fet per encàrrec del Grup Santasusana amb l'edifici de la Buresa: una maqueta amb moviment, que es pot veure als baixos que té a l'edifici de la plaça de Fius i Palà l'asseguradora manresana, que ha volgut celebrar amb aquesta iniciativa els seus 90 anys de vida.

Palli ha dedicat més de mil hores a enllestir la maqueta, que ha construït al taller que té a Barcelona i en una masia del Lluçanès. L'ha fet amb fusta, PVC, fang cuit i resines, a banda de l'estructura mecànica interior, que consta de set motors per moure 30 figuretes de plom i vuit joguines de llauna de reproduccions antigues. També inclou 45 bombetes led.

L'artesà explica que l'objectiu no ha estat fer una reproducció exacta a escala de la Buresa sinó una peça artesana, que ha ambientat als anys 30 fent-ne una recreació lliure que inclou elements existents, com el quiosc de l'Arpa, on es pot veure el quiosquer venent un exemplar de Regió7, i altres que ha imaginat, com els músics de la tribuna, que volen simbolitzar el compromís del Grup Santasusana amb la cultura, i la punxa que falta a l'edifici original.

La previsió és que la maqueta, que fa 1 metre d'alçada per 2,10 de llargada i 1,10 de fons, estigui un parell d'anys exposada i, per no caure en la monotonia, fer-hi adequacions depenent del període de l'any: la Festa de la Llum, la Fira de l'Aixada, la Festa Major de Manresa, la Mediterrània...

La casa Torrents, més coneguda com la Buresa, és un dels edificis més emblemàtics de Manresa i el teló de fons de la plaça de Sant Domènec. Per fer l'obra, Palli s'ha basat en les visites que ha fet a l'edifici, imatges, plànols i llibres.