L'Associació d'Empresaris de Bufalvent ha convocat aquest dimarts una reunió amb la Generalitat i l'Ajuntament de Manresa per tractar la millora de l'accés a la carretera C-55 des del polígon en sentit nord (direcció Berga). Els empresaris critiquen que es tracta d'un accés a una via ràpida "sense visibilitat" pels conductors i que, a més, "registra accidents diàriament".

Els responsables dels negocis implicats també asseguren que en aquest accés hi ha "retencions espectaculars", sobretot en hores punta i els caps de setmana, i lamenten que "els serveis d'emergència s'hi queden atrapats". També consideren que "hi ha una percepció d'inseguretat dels conductors per accedir a la C-55".

Els empresaris han traslladat a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i a representants del consistori manresà la necessitat de millorar l'accés "a curt termini" i consideren que "no pot esperar a què es prenguin altres decisions per fer més efectiva la reducció de trànsit a la C-55".

L'Ajuntament es compromet en la petició

Els regidors manresans de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, i Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, també han participat en la reunió que aquest matí han celebrat els portaveus empresarials i Vilagrà.

En la trobada els regidors han explicat que el POUM que és previst que s’aprovi properament ja preveu millores en els dos punts d’accés al polígon, que tenen un cost elevat i que, per tant, caldria trobar alguna solució que resolgués la problemàtica a curt termini. Per aquest motiu, l’Ajuntament s’ha compromès a traslladar a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat la petició per millorar el punt d’accés des del polígon a la C-55 en direcció nord, en un punt on ara no hi ha ni tan sols un carril d’acceleració.

Aloy tammbé ha posat de manifest que aquests accessos assumeixen una intensitat de vehicles molt elevada, perquè constitueixen també l'única sortida a la ronda en direcció nord des de la zona comercial dels Trullols. Per aquest motiu, en el moment en què es pugui dur a terme la construcció del tram de l’avinguda dels Països Catalans que enllaça amb el carrer Viladordis, la zona comercial tindrà un nou punt d’accés i sortida i per tant es descongestionarà el sector.

La construcció d’aquest tram, de 500 metres, forma part d’un pla parcial pendent de desenvolupar. L’Ajuntament ha emplaçat els representants del polígon de Bufalvent i també els dels Trullols a parlar de la mobilitat del sector en una propera trobada.