L´Hospital de Sant Andreu celebra aquest dimecres 30 de novembre la jornada de Sant Andreu explicant els projectes de recerca i innovació amb què treballa en l´actualitat.

El centre convoca públic en general i professionals del sector a les 6 de la tarda a la sala gòtica de l´hospital. En primer lloc, es presentarà la unitat ambulatòria de demències (UAD) de l´Hospital de Sant Andreu, a càrrec de la doctora Cristina Pardo. Pardo explicarà el circuit que segueixen els usuaris fins arribar a aquesta unitat i l´equip de professionals que hi treballa format per la FSSM i Althaia. A continuació, el públic podrà conèixer el projecte europeu Caregivers pro, en què participa la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) a través de la FUB. La iniciativa ofereix una plataforma digital per a pacients amb demència i els seus cuidadors per obtenir informació de les seves necessitats i recursos de la comunitat. La prova pilot del projecte es farà a l´Hospital de Sant Andreu a partir de l´abril amb 200 cuidadors per avaluar-ne els resultats. La presentació de la iniciativa anirà a càrrec del director de Recerca i Innovació de la FUB, Xavier Gironès.

Tractaments de darrera generació

A continuació, el doctor Ernest Balaguer, neuròleg de la unitat d´investigació de l´Hospital de Sant Andreu, presentarà els assajos clínics en què participa la FSSM. Aquests assajos de darrera generació comencen a oferir resultats en els tractaments amb les persones que tenen Alzheimer.