Punt final als estacionaments indeguts a les dues esplanades superiors d'accés al parc de Puigterrà de Manresa, on s'arribaven a acumular fins a una quarantena de vehicles. Els elements vegetals i les fites de fusta impedeixen l'aparcament, i el pas de cotxes només està permès als veïns que viuen a l'interior del parc i als vehicles de servei de l'Ajuntament.

Les dues esplanades afectades són la que hi ha a l'entrada al parc per la Pujada del Castell, i l'altra, la que està sobre la pista Castell, al costat del pipicà.

«Els vehicles ocupaven, cada vegada més, l'espai natural del parc. Això suposava un perill per al medi ambient i les persones que transitaven per la zona. Gràcies a la restricció de cotxes, hem pogut replantar vegetació típica del parc», va assenyalar el regidor d'Entorn Natural, Marc Aloy.

Entre les dues esplanades, es van replantar un total de 10 alzines, algunes de les quals no han tingut temps d'arrelar i, probablement, moriran a causa dels últims aiguats. L'arquitecta de l'Ajuntament que va elaborar el projecte, Roser Caus, va explicar que «hem utilitzat elements que s'adaptessin visualment al medi i hem apostat per crear una zona segura al pas dels vianants».

«De nit, un cau de disbarats»

L'Ajuntament també va millorar el drenatge del sector nord del parc. Es va construir una barrera-duna que evita les esllavissades i una cuneta de formigó que condueix l'aigua al clavegueram.

La vicepresidenta de l'Associació de Veïns del Passeig i Rodalies, Carme Prunés, es va mostrar «satisfeta» amb les obres, però creu que hi «falta l'enllumenat, de nit això és un cau de disbarats. I col·locar algun lavabo. Sembla que estiguem al tercer món».