Enguany fa divuit anys que el Grup Pessebrístic de Manresa se suma a les festes de Nadal amb el seu pessebre monumental de 25 metres quadrats, que en aquesta ocasió estarà dedicat al municipi de Castellbell i el Vilar. La inauguració a l'Espai7 del Casino de Manresa tindrà lloc el proper dissabte 17 de desembre, a les 7 de la tarda, i es podrà visitar fins el dia 8 de gener del 2017.

Com és habitual, al costat del pessebre monumental es podrà veure una selecció de diorames nadalencs fets tots nous per a l'exposició.

El pessebre d'enguany ha estat dissenyat i elaborat sota la direcció de Josep Maria Cots i ha calgut tot un any de feina per deixar-lo enllestit. Durant aquest temps, els dimarts i dijous, un grup de socis pessebrístes, cadascun dels quals especialista en diverses tècniques artístiques, ha participat en la laboriosa construcció d'una obra que durant les festes visiten milers de persones.

En aquesta edició l'obra reprodueix el conjunt arquitectònic del castell medieval i el pont gòtic de Castellbell i el Vilar al pas del riu Llobregat. En primer terme es veu una cova rústica amb l'escena del naixement i, al seu entorn, les estampes típiques del pessebre català: l'Anunciata als pastors, els Reis d'Orient, els pastors...

Un riu amb peixos vius i uns dimonis que emergeixen de sota terra

El pessebre consta de diversos efectes especials, com que es faci de dia i de nit, l'aigua corrent per un espai amb peixos vius i els dimonis que, quan es fa fosc, emergeixen de sota terra envoltats per una llum vermella i fum i es posen a ballar.

L'horari de visita serà de dimarts a divendres, de 6 de la tarda a les 9 del vespre; els dissabtes i diumenges, d'11 del matí a 2 dl migdia, i els diumenges de Nadal, Cap d'Any i Sant Esteve, de 6 de la tarda a 9 del vespre.