La concentració organitzada a Manresa per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) contra els talls de subministraments energètics i en memòria de l'àvia de Reus que va morir a causa d'un incendi, va acabar aquest dimarts amb la detenció del conegut activista manresà Berni Sorinasacusat d'atemptat contra l'autoritat, segons els Mossos. Un grup format per unes desenes de persones es van congregar davant de la comissaria de Manresa fins que Sorinas va quedar en llibertat, poc després de les 10 de la nit. Els agents van desplegar un cordó de seguretat al voltant de l'edifici i van respondre amb petites càrregues amb porres.

La concentració inicial va conduir una quarantena de persones a un local de la companyia Endesa a la ciutat. Allà s'hi van enganxar cartells de protesta i s'hi va fer alguna pintada als vidres de l'establiment.

Un cop acabada l'acció, el grup es dirigia cap a l'aparcament del supermercat Lidl quan dos agents dels Mossos d'Esquadra van reconèixer Berni Sorinas entre la gent i van decidir endur-se'l. Els integrants de la PAHC es van interposar intentant que no s'emportessin l'activista, però un cop els components van arribar a l'aparcament del supermercat, reforços dels Mossos, de la Policia Local i agents de la policia secreta, van intercedir entre la multitud fins que es van endur l'activista a comissaria.

Detenen un activista de la PAHC a Manresa

Detenen un activista de la PAHC a Manresa

Segons els Mossos, la detenció després que els agents volguéssin identificar Sorinas i una altra persona com a presumptes autores de les pintades. Segons el cos policial, tots dos s'hi van negar, van reaccionar de forma violenta i Sorinas va agafar la defensa d'un dels agents, motiu pel qual va ser detingut.

Des de la PAHC, denuncien agressions per part dels cossos de seguretat.

Arran de la detenció de Sorinas, membres de la plataforma, així com altres activistes arribats d'altres municipis es van concentrar davant de la comissaria dels Mossos, a la zona dels Trullols. Mentre, a Internet, el hastag #FreeBerni es va convertir en trending topic a Twitter.

Davant les protestes, els agents van desplegar un cordó de seguretat entorn la comissaria i van intentar apartar els manifestants utilitzant les porres en petites càrregues.