El canvi d´operador del servei de bus entre Manresa i Barcelona serà efectiu el dissabte 17 de desembre, el mateix dia que deixarà de prestar-lo la UTE Bages Exprés.

Cleto Vázquez, gerent d'Hispano Igualadina-Monbus, ha assegurat a Regió7 que no només es mantindrà el servei sinó que hi ha previst un increment d´expedicions. En quant als horaris ha explicat que es produiran alguns ajustaments que seran comunicats tan bon punt estiguin ultimats del tot.

El gerent de la Hispano Igualadina ha afirmat que «la flota ja ha estat presentada i nosaltres estem preparats per oferir el servei».

La confirmació per part de la Hispano Igualadina del canvi d´operador del servei de bus entre Manresa i Barcelona es produeix després que l´Ajuntament d´Olesa de Montserrat fes públic que ja coneixia la data concreta en què l´operador Hispano Igualadina començarà a oferir el servei d´autobús entre Manresa i Barcelona.

La regidoria de Mobilitat d´Olesa de Montserrat ha convocat una reunió informativa el 5 de desembre a les 7 de la tarda a la sala de sessions per explicar públicament com es farà aquest canvi d´operador i què suposarà per la població.

Segons explica l´Ajuntament d´Olesa de Montserrat ha intentat que el canvi d´operador serveixi per millorar el servei de transport públic per carretera i, de fet, així ho va traslladar el passat 21 d´octubre a una reunió amb el subdirector general de Transports de la Generalitat de Catalunya. Aquesta reunió es va fer conjuntament amb representants dels ajuntaments de Manresa i Monistrol i de l´Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

La regidora de Mobilitat d´Olesa de Montserrat, Susana Yáñez, ha explicat que no s´ha aconseguit el compromís de la Generalitat de millorar el servei, tot i que la intenció és, des dels ajuntaments afectats, redactar una contraproposta a la plantejada per la Generalitat amb la voluntat d´incorporar algunes millores.

Yañez ha mantingut prudència sobre les possibilitats reals de millorar el servei actual però ha defensat que des de l´Ajuntament d´Olesa es seguiran exigint les millores plantejades pels usuaris i que es van recollir en una reunió que a finals d´octubre servia per constituir també la comissió de seguiment del transport públic d´Olesa.

La regidora responsable de Mobilitat de l´Ajuntament d´Olesa ha remarcat que la comissió de seguiment del servei de transport públic per carretera està obert a la col·laboració dels olesans i olesanes i que, si algú encara s´hi vol sumar, pot fer-ho a través del correu electrònic policia@olesademontserrat.cat.

El canvi d´operador del servei de Bages Exprés per i que Hispano Igualadina és fruit de la decisió del Tribunal Suprem després del litigi entre les parts que decidia que el guanyador del concurs públic de 2010 era Hispano Igualadina i no l´empresa que durant aquests anys ha fet el servei, la UTE Bages Exprés.