Programar visites amb el metge, infermeria, pediatria, treball social i el dentista. Fer consultes consultes, imprimir la relació de visites pendents o consultar la medicació que cal prendre. Aquestes són algunes de les gestions que a partir d'aquest dijous es podran fer als CAP Bages i de la Sagrada Família de Manresa a través de pantalles semblants a caixers automàtics. S'implanten a cinc centres d'atenció primària de la Catalunya central, entre els quals els dos esmentats de Manresa.

Els aparells són pantalles tàctils semblants als caixers automàtics que s'instal·len amb la idea de descongestionar els punts d'atenció a l'usuari i disminuir el temps d'espera a l'hora de fer algunes consultes i gestions als taulells. Durant el període inicial d'implantació d'aquest sistema, professionals d'atenció a la ciutadania estaran a disposició dels usuaris per resoldre tots els dubtes.

Les pantalles són als mateixos centres d'atenció primària. Per garantir la confidencialitat i la seguretat en l'accessibilitat a les dades només les podran utilitzar les persones majors d'edat que disposin de targeta sanitària individual o algun sistema d'identificació personal unívoca de la seva identitat.

L'Institut Català de la Salut (ICS) també disposa per internet del servei "La Meva Salut", un espai digital personal de consulta que permet a tothom disposar de la seva informació personal de salut i altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la salut. Inclou informació sobre la medicació vigent a la recepta electrònica, les vacunes administrades, els diagnòstics, informes clínics i els resultats de proves i exploracions.

Les pantalles tàctils, a més a més d'instal·lar-se a Manresa, també es trobaran al CAP Osona de Vic; al CAP Anoia d'Igualada; i al CAP Berguedà de Berga.