Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa qualifica de "decebedor" el procés d'elaboració del Pla Govern després d'assistir a la sessió del Consell de Ciutat celebrada dimarts al vespre en la que es va donar el procés participatiu per tancat.

La portaveu d'ICV de Manresa, Ana Querol, troba "injustificable i inacceptable" que durant la sessió s'hagi tancat el procés i el document del Pla de Govern sense ni tant sols detallar el llistat de propostes acceptades i rebutjades, ni lliurant el document definitiu del Pla.

Per a Querol la sessió celebrada del Consell de Ciutat i la manera de finalitzar el procés sense tenir la previsió de portar el Pla a votació del ple municipal, demostra que «el govern municipal l'ha concebut des del primer dia com a pur tràmit, més com a eina propagandística de les seves propostes que no pas com a veritable procés per escoltar i recollir propostes dels diversos col·lectius de la ciutat».

I afegeix «si aquest era el projecte participatiu més ambiciós que s'havia fet a Manresa, segons l'equip de govern, la realitat és que demostra que el govern de la ciutat no creu en la participació ciutadana i no ha tingut mai un projecte clar de participació

Així, els ecosocialistes lamenten no poder valorar el contingut del document final ja que no s'ha lliurat ni el document final, ni el detall de les propostes acceptades, i rebutjades, ni els motius pels quals s'han rebutjat algunes propostes. .

ICV de Manresa va participar de manera activa el procés de recollida d'aportacions del Pla de Govern presentant un total de 44 propostes.

Ana Querol assenyala que les propostes presentades pretenienen «enfortir el caràcter social del Pla, capgirar polítiques i impulsar transformacions que suposin una millora de la vida quotidiana de la majoria de veïns i veïnes de la ciutat, per afrontar problemàtiques socials no afrontades per part del Govern».