L'Oller del Mas tindrà abans de l'estiu llum verd urbanístic per al càmping i l'hípica

La tramitació urbanística del projecte està sent molt complexa perquè la modificació abasta 152 hectàrees, totes classificades de sòl no urbanitzable 

04.12.2016 | 14:23
Vista de l´Oller del Mas

L'Ajuntament de Manresa treballa amb la previsió que abans de l'estiu l'Oller del Mas tingui el llum verd urbanístic per executar el seu gran projecte enoturístic que inclou la construcció d'una hípica i un àrea de càmping amb bungalous.

Després que l'Ajuntament de Manresa aprovés provisionalment en ple municipal la modificació puntual del pla general, encara queden tres passos més, dos de l'Ajuntament i un de la Generalitat, perquè l'actuació pugui passar del paper a la realitat.

Pel que fa als deures que encara té per fer l'Ajuntament, cal aprovar inicialment el pla especial urbanístic que definirà el projecte i aprovar provisionalment el pla especial.

En mans de la Generalitat queda l'aprovació definitiva de la modificació puntual i del pla especial.

Amb tota la tramitació completada serà possible començar les obres per materialitzar una evolució del negoci cap a un sector en creixement dins de les finques vitivinícoles: el turisme del vi i de natura. L'Ajuntament considera que es tracta d'un projecte ambiciós i innovador, en un indret privilegiat de l'Anella Verda.

Una bona oportunitat que, garantint sempre els valors de la sostenibilitat i el respecte al medi natural, i acompanyat d'una bona arquitectura i integrada en el paisatge, pot ser un revulsiu que la ciutat ha de saber aprofitar.

Les noves activitats que es preveuen a la finca són l'ampliació de les instal·lacions relacionades amb la producció de vi; un restaurant vinculat a l'activitat de càmping; el desenvolupament d'una hípica i d'instal·lacions esportives a l'aire lliure.

La modificació abasta la part de la propietat del Mas de l'Oller situada al terme municipal de Manresa, amb una superfície total de 152,45 hectàrees, totes classificades de sòl no urbanitzable.

La modificació puntual també incorpora un seguit de mesures correctores per minimitzar l'impacte paisatgístic, restaurar els espais de més interès ambiental, i millorar els recorreguts per a vianants. També es protegeix l'espai de connexió ecològica es recupera el recorregut de vianants des del camí de l'Oller fins al camí de les Ferreres, al llarg del torrent de l'Oller.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Moment de l'encesa d'espelmes de l'any passat.
30.000 espelmes il·luminaran aquest vespre el centre històric de Manresa

30.000 espelmes il·luminaran aquest vespre el centre històric de Manresa

L'Encesa de la Nova Llum, organitzat per Omnium, tindrà la col·laboració d'una dotzena d'entitats

Manresa inverteix quatre vegades menys en via pública que ciutats de la seva mida

El 2016 la ciutat va destinar 13 euros per habitant a manteniment de carrers, davant els 59...

Manresa celebra les Jornades del Dia d'Andalusia dedicades a Granada

Manresa celebra les Jornades del Dia d'Andalusia dedicades a Granada

Aquest cap de setmana hi haurà xerrades, actuacions, missa rociera i dinar de germanor

El centre històric de Manresa s'il·lumina amb 30.000 espelmes

El centre històric de Manresa s'il·lumina amb 30.000 espelmes

La creació d'una rosassa al mig de Sant Domènec ha estat la principal novetat de la cinquena...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema