El cap de files del grup municipal del PSC a Manresa, Felip González, ha qualificat de 'fiasco' i de 'falta de respecte als participants' la convocatòria del Consell de Ciutat celebrada aquest dimarts a la nit a l'Ateneu Les Bases de la capital del Bages.

En un comunicat emès aquest dimecres, el líder socialista denuncia que la convocatòria de la reunió anunciava la 'presentació del document del Pla de Govern 2016-2019', tot i que a l'hora de la veritat, afegeix, els assistents tan sols van poder escoltar una breu presentació de les línies mestre del pla.

El text del grup socialista també carrega contra l'alcalde de Manresa Valentí Junyent, a qui considera 'encarregat de l'anunciada però desbaratada presentació del document absent'. Segons Felip González, el cúmul de circumstàncies donades en la presentació posen de manifest que l'equip de govern de CDC i ERC 's'ha vist forçat a compartir el seu Pla amb la ciutadania a contracor i que el procés participatiu per debatre les prioritats del mandat ha acabat en un fiasco de presentació', ja que, continua, 'posar a deliberació en un Consell de Ciutat un document sense oferir el document i sense poder identificar, per tant, quines aportacions de la ciutadania s'han assumit i quines no, és una manifesta falta de respecte a tota la gent que hi va voler participar".

Per al PSC, és lamentable que la responsable de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, la primera tinent d'alcalde Mireia Estefanell, -també present a l'acte (junt amb 10 dels 15 membres del Govern, i tres dels quatre càrrecs de confiança) "no pogués evitar dur l'alcalde a la ridícula situació viscuda anit d'haver de presentar un document sense el document". "De fet, si es volia debatre de veritat, el més lògic hauria estat trametre el document amb un temps suficient previ a la reunió; però, si no era el cas, com a mínim, sí que lliurar-lo durant la reunió".