En una Compareixença conjunta de representants de la Cambra de Comerç i Indústria, la Taula de la Construcció i les associacions d'empresaris dels polígons industrials de Manresa s'ha expressat la "indignació" d'aquests col·lectius pels increments d'impostos i taxes que contemplen les ordenances fiscals municipals del 2017.

Les ordenances fiscals van ser aprovades en el ple municipal del mes d'octubre i no ha estat fins que els representants del teixit empresarial de la ciutat han analitzat detingudament el document, durant el període d'exposició pública, que han localitzat augments en la tributació per a l'any que ve que consideren que són contraproduents en aquests moments de lleu represa econòmica i que es contradiuen amb el missatge de moderació en la recaptació del què ha fet bandera l'Ajuntament de Manresa.

Posen tres exemples. El primer és sobre l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), sobre el qual l'Ajuntament té incidència a l'hora de marcar un coeficient que farà que augmenti entre un 15 i un 20% la tributació l'any que ve.

El segon afecta a la taxa de guals i que, segons els seus càlculs, pot fer augmentar la tributació entre un 50 i un 100% a totes les empreses i comerços que necessiten reserves d'aparcament per funcionar.

El tercer te afectació sobre les llicències d'obres que s'atorguen al Centre Històric i que en el cas d'actuacions de rehabilitació podien arribar a tenir una bonificació del 95% que ara passarà en molts casos al 60%, ja que deixen de considerar-se mereixedores d'aquest ajut intervencions que fins ara sí que en podien gaudir.

Per aquests tres motius, la Cambra de Comerç i Indústria, la Taula de la Construcció i les associacions d'empresaris dels polígons industrials de Manresa han presentat una al·legació conjunta que espera que l'equip de govern de Convergència i Esquerra que comanda l'Ajuntament de Manresa tingui en consideració.

Els representats del teixit empresarial esperen arribar a acords amb l'Ajuntament perquè els increments impositius que han detectat siguin progressius i no s'apliquin tots de cop l'any que ve.