Després del Black Friday i del Cyber Monday, arriba la Fira de Sant Andreu, un esdeveniment amb més de 700 anys d'antiguitat que Jaume Pont, president de la UBIC-Manresa+Comerç, va defensar, ahir, com la clau que obre la porta a la campanya de Nadal, més enllà de les modes que es vagin incorporant cada cert temps a tot el que té a veure amb el comerç. Pont va destacar l'aposta per la qualitat de les parades que, diumenge, dia de la fira, en què el comerç romandrà obert, ompliran d'artesania i gastronomia la plaça de Sant Domènec i carrer d'Àngel Guimerà.

La fira combinarà les 109 parades dels firaires que es repartiran al passeig de Pere IIII passada la plaça de Crist Rei fins a la Ben Plantada -que ahir ja van començar a ocupar posicions- amb les 29 atraccions al sector de Francesc Macià i la trentena de parades d'artesans. Les darreres només hi seran diumenge, dia de la fira, en què es tallarà al trànsit el Guimerà i alguns trams de vials de l'entorn (vegeu-los en el text de sota).

Pont va incidir en la presentació, que, com cada any, s'ha tingut una cura molt especial per garantir la qualitat de les parades de diumenge. «Ara hi ha moltíssimes fires i ens trobem artesans que en un mateix cap de setmana tenen tres llocs per anar i ens interessa que els bons, o que aportin alguna cosa diferent, vinguin aquí. Per tant, ho hem de vetllar una mica». Va celebrar la presència de la pista de gel a Sant Domènec, de la qual també va parlar Jaume Arnau, regidor de Comerç i Mercats, que en va garantir la continuïtat en properes edicions, malgrat que encara faci pocs dies que funciona. Va recordar que ha estat possible fer-la gràcies a la col·laboració de totes les associons de comerciants i va posar molt bona nota al proveïdor que l'ha muntat.

Joan Tomasa, representant de fires i festes de la UBIC-Manresa+Comerç, va explicar la distribució de les parades de diumenge, amb alimentació a Sant Domènec; food truck, puntaires, artesans i el Grup d'Artistes Manresans al carrer Guimerà i la tómbola de La Marató i demés parades solidàries a Crist Rei.

Al carrer de Sant Joan Baptista de La Salle, de les 12 del migdia a 2/4 de 9 del vespre, amb una mitja part per dinar, es farà la 6a mostra del vi novell. Per als més petits, hi haurà passejades amb poni. C0m havia fet Pont, Tomasa també va voler posar l'accent en la qualitat de les parades de diumenge.