L'Ajuntament de Manresa ha publicat aquest dijous a la seva pàgina web el document final del Pla de Govern 2016-2019. El document inclou les propostes inicials del Pla de Govern, les que es van recollir al Pacte de Ciutat i les que s'hi han incorporat després del procés de participació ciutadana. La documentació que es fa pública també inclou el document de retorn a la ciutadania, amb totes les accions proposades i els comentaris que s'hi han fet per a la seva inclusió o no en el document final.

El document final inclou 291 mesures i és el resultat del procés d e participació ciutadana que s'ha dut a terme els darrers mesos. La proposta inicial que es va començar a discutir, que incloïa les mesures del Pla de Govern i el Pacte de Ciutat, constava de 224 mesures. En els diàlegs participatius oberts a la ciutadania, un total del 17 sessions amb 255 participants, es van recollir 229 propostes ciutadanes. D'aquestes, 142 s'han acceptat (118 totalment i 24 parcialment).

Al mateix temps, el govern municipal ha fet públic també el document de retorn a la ciutadania, amb totes les accions proposades i les valoracions que s'hi han fet per a la seva inclusió o no en el document final. La major part de les propostes acceptades es relacionen directament amb el redactat de les accions corresponents incloses en el Pla.