La tómbola solidària de la Plataforma Manresa Mobilitza´t amb la Marató torna aquest any a la capital del Bages després de 2 anys sense fer-se. Ho farà aquest dissabte però amb una ubicació nova. S´instal·larà a Crist ei i no a la plaça Sant Domènec com era habitual, a causa de la pista de gel que hi ha aquest Nadal.

La tómbola començarà a funcionar a partir de les 11 del matí, i comptarà amb més de 3.000 obsequis que han estat donats pels comerciants de la ciutat. És una activitat que requereix mesos de treball i una logística important, expliquen els organitzadors. Per això no es fa cada any. Aquest, però, toca.

La Plataforma, liderada per Mútuacat, organitza per tretzè any consecutiu tot un seguit d´actes per recaptar diners per a la Marató que enguany es dedica a l´ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Durant tots aquests anys els organitzadors calculen que han mobilitzat entre 70.000 i 80.000 persones i han recaptat més de 300.000 euros «que han anat directament i íntegrament a la investigació mèdica», explica el director general de Mútucat, Ricard Macià. Explica que «hi ha una altra fita que no es pot quantificar però que estem convençuts que hem fet, que és conscienciar la gent».

A més a més de la tómbola d´aquest dissabte s´han preparat activitats esportives, d´oci, culturals que s´han presentat aquest dijous i que es poden consultar a la web mmarato.com. Una de les propostes que es manté és el sorteig «Plats, estrelles i Marató», que consisteix en el sorteig d´àpats per a dues persones a 33 restaurants amb una o dues estrelles Michelin. A la presentació, el xef del restaurant l´Ó de Sant Benet de Bages, ha expressat la seva satisfacció per poder participar en aquesta iniciativa. En aquest sorteig es recapten cada any uns 8 mil euros.

També a la presentació la neuròloga i coordinadora del Codi Ictus de la Fundació Althaia, Júlia Saura, ha recordat que l´ictus és la tercera causa de mort al món i que pot deixar seqüeles importants. L´Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa compta amb el programa Codi Ictus per actuar el més ràpidament possible a l´hora de detectar i tractar la lesió al cervell a causa de problemes de circulació. També compta amb una unitat especialitzada per fer el control i seguiment del malalt, i un equip de rehabilitació.

El pròxim dia 15 de desembre a les 7 de la tarda se celebrarà una xerrada sobre aquestes malalties a la sala d´actes d´Althaia en la qual a més a més de professionals sanitaris també hi intervindran dues persones que han patit un ictus.