La inclusió social entre les persones amb discapacitat ha sigut la protagonista de la taula rodona 'Trenquem estigmes a Manresa" celebrada el dijous a la tarda a la FUB. Davant d'una trentena de persones, diverses entitats han fet visible les reivindicacions de les persones amb discapacitat.

"Manresa no està adaptada i preparada per la gent que va amb cadira de rodes o és cega", destaca Marta Padró, en nom d'Ampans. En sintonia, l'afiliat a l'ONCE, Teo Marco, apunta que: "la mobilitat a l'espai urbà és preocupant. La societat es pensa que el gos pigall ens portarà a la porta del gimnàs i no és així".

El representant de l'Associació Grup d'Esclerosi Múltiple del Bages (Agrupem), Pep Carrera, assegura que: "no he pogut entrar a alguna botiga perquè hi havia esglaons i cap barana que m'ajudés a pujar-los".

Trencar mites

La taula rodona també ha servit per esberlar els mites que envolten als discapacitats. "Els malalts mentals no som violents, podem treballar i tenir fills. I jo en sóc un exemple", assenyala l'activista de salut mental a l'organització Activament Catalunya Central, Josep Franch.

Xavier Coma, representant de famílies d'infants amb Trastorn de l'Espectre Autista, va opinar que: "és falç que els nens amb autisme no tinguin sentiments. Ells són capaços de viure i de ser feliços. El que canvia és la manera que tenen d'expressar-se".

El diputat del Parlament de Catalunya, David Bonvehí, va cloure l'acte ressaltant que: "la connexió que s'estableix entre les persones amb discapacitat és increïble. Les històries de cadascú són èxits personals".