«És que els llums fan ambient». Aquest comentari el feia, ahir, un ciutadà que passejava pel carrer Nou de Manresa. Tot just feia uns minuts que s'havia encès la il·luminació nadalenca als vials de la ciutat. 26 en total. Va quedar pendent la carretera de Vic, que ho farà més tard que la resta per un tema tècnic. Aquest carrer és una de les principals incorporacions d'aquest any, juntament amb la plaça de Sant Domènec.

El compte enrere per a l'encesa es va fer a la pista de gel de la plaça manresana, que va quedar envoltada de gent per assistir a la inauguració de la campanya de Nadal. Hi va haver una exhibició de per-ruqueria creativa a càrrec d'Itziar i l'actuació de la patinadora barcelonina Íngrid Amarante. Després de l'encesa, qui ho va voler va patinar amb la música en directe de RJP Trio. L'alcalde va adreçar unes paraules als presents.

Un llums blancs amb una forma que recorda les làmpades que pengen del sostre i unes estrelletes de color blau a banda i banda protagonitzen la il·luminació a Sant Domènec, on també n'hi ha que recorden un arbre de Nadal girat cap per avall; al carrer del Born, que és un dels que fan més goig, i a la Plana de l'Om. A més a més, als arbres hi ha tires de llums led blanques enredades i boles que també són llums.

Ahir, malgrat el fred que feia, va voltar gent pel centre durant tot el dia. Al vespre fins i tot costava circular pel carrer de Sant Miquel, on la il·luminació la componen unes estrelles de color groc, vermell i blau. A la plaça Major la il·luminació és força pobra, amb cortines de led penjades a les façanes. Al carrer de Sobrerroca hi ha unes figures que costa d'identificar i al carrer Nou les protagonistes tornen a ser unes estrelles grans de diferents colors enllaçades les unes amb les altres per tres tires de llums. També hi ha estrelles al carrer del Cap del Rec.

Les tires blanques decoren els arbres de Guimerà, mentre que al carrer de Barcelona, l'únic vial una mica allunyat del centre que fa l'esforç de posar llums cada any, la decoració és un arbre amb regals a banda i banda. La il·luminació també és present al primer tram del Passeig, si bé no n'hi ha a tot; i al segon tram, que les va posar en marxa divendres al vespre, i que arriben fins al Josep Maria Planes i al Carrasco i Fomiguera.

La resta de carrers que en tenen són: Casanova, Muralla del Carme, plaça del Carme, carrer del Carme, Joc de la Pilota, Sabateria, Baixada del Pòpul, Urgell, Mel, plaça de Clavé, Jaume I, carrer de Sant Domènec i Sant Tomàs.