Entre les 291 mesures que inclou el Pla de Govern 2016-2019 de l'Ajuntament de Manresa hi ha iniciar la reordenació de la carretera de Vic amb la implantació del carril bus.

El document inclou el compromís de redactar el projecte d'urbanització de la carretera de Vic per tal de transformar-la en un espai més agradable per als vianants. I, també, la reformulació de la funcionalitat de la ctra. de Vic i el conjunt de l'àrea urbana central de la ciutat, d'acord amb els objectius de la mobilitat sostenible.

Altres accions emblemàtiques de transformació de l'espai urbà que es poden trobar al document són elaborar el projecte per a la transformació del carrer d'Àngel Guimerà com a illa de vianants i millorar la connexió entre el carrer Guimerà i el Passeig amb la plaça Sant Domènec.

El Pla de Govern no detalla només accions al nucli urbà de Manresa en el període de l'actual mandat municipal de CDC i ERC, sinó també la promoció de les actuacions per a l'ampliació del parc de l'Agulla per buscar l'equilibri entre l'activitat econòmica del sector primari i les activitats de lleure.

En el camp de la mobilitat també contempla abaratir el cost de la zona blava, aconseguir una millor gestió de l'aparcament en superfície i l'ampliació dels aparcaments dissuasius.

Altres mesures són la creació de zones d'estacionament gratuït a les entrades de Manresa amb servei de transport públic fins al centre de la ciutat; l'ampliació de la freqüència dels autobusos interurbans i periurbans entre setmana i caps de setmana, i la creació de carrils i pàrquings bici.

El pla ha rebut 229 propostes ciutadanes, de les quals 142 han estat acceptades (118 totalment i 24 parcialment).