Aquest dissabte al matí representants de les entitats promotores del projecte #Invulnerables contra la pobresa infantil han pujat a Montserrat per donar-lo a conèixer a la comunitat benedictina. El pare Ignasi Maria Fossas, prior de Montserrat, ha rebut la delegació, que han acompanyat un grup de famílies beneficiàries del projecte, que ja és present en onze municipis catalans, i uns 130 voluntaris.

Sor Lucia Caram, com a representant de la Fundació del FC Barcelona, ha explicat el programa al pare Fossas.

#Invulnerables, que el passat 5 d´octubre van presentar al Sant Pare, té com objectiu trencar el cercle de la pobresa que afecta moltíssimes famílies i que fa que a l´Estat espanyol hi hagi prop de 3 milions de nens en situació d´exclusió social. Ho fa desenvolupant xarxes de cooperació i col·laboració de la iniciativa pública i privada, potenciant la igualtat d´oportunitats.

El pare Fossas ha agrait la visita, ha assegurat el compromís de la comunitat benedictina en la promoció de la persona i el seu suport al programa que lideren l´Obra Social la Caixa, la Fundació del FC Barcelona, la Fundació Rosa Oriol i el Govern de la Generalitat.

Una samarreta de Messi

Tres nenes del programa han lliurat al pare Fossas el mocador que van portar tots els que van peregrinar a Roma a presentar el projecte al Papa Francesc, i una samarreta signada per Leo Messi.

Durant la trobada fins i tto hi ha hagut temps perquè el monjo expliqués algun acudit de jesuïtes i dominics, tenint en compte que el Papa Francesc és jesuïta i els monjos de montserrat són benedictins.

Invulnerables i invencibles

Acabada l'entrevista a una sala del monestir, han assistit tots a la missa i en les pregàries s'ha pregat pel projecte però amb el nom canviat: enlloc d'invulnerables l`han batejat com invencibles. Caram ha comentat a Regió7 que "hem entrat a Montserrat invulnerables i en sortim invencibles".