La 2a Exposició de Playmobil de Manresa, que s'ha pogut veure aquest cap de setmana repartida per tres espais diferents de la ciutat, ha rebut 1.800 visites, mentre que un miler de persones van passar pel mercat de Playmobil de la plaça Major.

El carrer del Balç, la Sala Gòtica de la Basílica de la Seu i l´Espai 1522 han estat els llocs escollits per muntar les diferents creacions fetes a partir de figures i construccions de Playmobil. I com en l´edició anterior, enguany també s´ha dut a terme el concurs per trobar el "click amagat" que s´ha fet amb la col·laboració d´una vintena d´establiments del Centre Històric, i que ha permès dinamitzar el comerç de la zona, que ha valorat molt positivament l´experiència.

I és que en aquests comerços adscrits hi havia uns diorames, representació d'una escena en miniatura amb decoració teatral, on hi havia un click que desentonava en la temàtica que es representava (per exemple un pirata enmig d´una escena medieval). Així, tan adults com infants podien participar en un concurs que es basava en detectar aquest personatge desubicat, i anar omplint la butlleta que se´ls entregava amb la compra de l´entrada per a l´exposició. Els participants que completaven la butlleta entraven en el sorteig de Playmobils i de descomptes en comerços.

En el marc de l´exposició de clicks, dissabte es va fer, a l´Espai 1522, la conferència ´Pares, m´ensenyeu a jugar?´ a càrrec de la doctora Marta Selva i Enric Bastardas i va aplegar una cinquantena de persones.

L´exposició de Playmobil ha estat gràcies a la col·laboració de Catclicks amb l´Ajuntament de Manresa, entitats que després de la conferència van fer lliurament de 350 euros al Centre de Recursos per a Trastorns de l'Espectre de l'Autisme de la Catalunya Central (CRTEA). A l´acte hi va assistir l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Dinamització Econòmica, Mireia Estefanell.