"Prevenció, actuació i vida després de l'ictus" és el títol de la xerrada que se celebrarà el pròxim 15 de desembre a les 7 de la tarda a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu en el marc de la Marató de TV3. L'acte és organitzat per la Fundació Althaia, la Fundació Sociosanitària de Manresa i la Fundació Universitària del Bages.

Hi intervindrà la neuròloga i coordinadora del Codi Ictus de la Fundació Althaia, Júlia Saura i la infermeria de l'hospital experta en Codi Ictus, Mireia Torras. Parlaran de la importància de la prevenció, així com de la necessitat d'actuar el més ràpidament possible davant de qualsevol símptoma o sospita, ja que una intervenció ràpida és cabdal per evitar un desenllaç fatal o evitar patir seqüeles severes.

A la xerrada hi participaran dos testimonis. Es tracta de Ramon Barlam i Eloi Soler, que han patit un ictus i comentaran la seva experiència. L'acte estarà moderat per la doctora Marina Mateu.

L'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, que és el de referència en aquesta malaltia a la Catalunya central, atén uns 450 ictus l'any.