La lluita veïnal de la Mion-Puigberenguer perquè hi hagi una connexió digna i segura amb el sector de la plaça Catalunya és gairebé tan antiga com el barri.

Durant les dues darreres dècades, a causa de l'augment del trànsit rodat pel camí de la Gravera, les peticions de l'associació de veïns han estat reiterades i han constituït un dels eixos de la seva reivindicació.

Per això les paraules de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, expressant la voluntat de començar l'any que ve les obres per arranjar el camí de la Gravera han tingut una significació molt especial per al líder veïnal Juan José Porcel, que ha volgut subratllar aquest compromís municipal que arriba després d'anys i panys de lluitar-hi.

A l'hemeroteca no és difícil trobar imatges que documenten el llarg recorregut de la reivindicació de l'associació de veïns, com la que mostra l'exalcalde Jordi Valls escoltant les reclamacions de millors accessos al barri i la necessitat d'una vorera al camí de la Gravera que permeti arribar amb seguretat a l'avinguda Tudela.

Durant les darreres dues dècades s'hi han fet actuacions parcials de millora que han aportat algun tram de vorera i un itinerari marcat amb pilons reflectors, considerats clarament insuficients per l'associació de veïns, que el que vol és una vorera com cal. Fa poc més d'un any, la junta va amenaçar de dimitir si l'Ajuntament no li donava resposta.

Ara, la voluntat de l'Ajuntament és treballar en el projecte executiu i iniciar els treballs a final del primer semestre del 2017.

El camí de la Gravera és un dels principals punts d'accés al barri de la Mion-Puigberenguer i fa molts anys que els problemes de seguretat que pateix, principalment per als vianants, són ben coneguts.