Viure al barri vell i aconseguir portar dins del cotxe la targeta que permet aparcar a les zones verdes d'aquest sector de Manresa no és tan fàcil com podria semblar. En tot l'any passat 283 persones van sol·licitar la targeta a l'Ajuntament de Manresa i només va ser concedida a 203 persones (se'n van denegar el 28,26 %), i des que va començar el 2016 se n'han demanat 258 (25 menys que el 2015) i se n'han atorgat 174. Per tant, el percentatge de sol·licituds que han estat desestimades creix i ja se situa en el 32%.

Les condicions per obtenir l'acreditació per aparcar a les àrees verdes reservades als veïns no han canviat respecte de l'any passat. Cal estar empadronat en un dels carrers inclosos en la delimitació de la zona verda, que el vehicle sigui propietat del sol·licitant i estigui donat d'alta en el cens municipal de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, que s'estigui al corrent del pagament d'aquest impost i no tenir cap deute pendent per sanció municipal de trànsit. Les sol·licituds que inicialment són resoltes com a desfavorables, poden acabar resoltes favorablement. Fonts de l'Ajuntament de Manresa han recalcat que no hi ha un motiu predominant pel qual es deneguen les sol·licituds, sinó que es refusen per diferents causes.

Places mixtes i exclusives

Actualment a Manresa hi ha 121 places de zona verda. 98 es van estrenar el juny del 2015 a la plaça Milcentenari, a la plaça Pedregar, al carrer Na Bastardes i al carrer Puigmercadal, i es van sumar aleshores a les 23 que hi ha a la plaça d'en Creus i a l'entorn. El total de places formen un únic sector, de manera que qualsevol resident acreditat pot estacionar en qualsevol de les places que estan senyalitzades.

De les 121 places de zona verda, 78 són d'ús exclusiu per als residents, i 43 són de zona blava mixta, que es troben totes a l'exterior de la plaça Milcentenari.

Bonificacions de fins al 75 %

La taxa per tenir la targeta per poder aparcar a l'àrea verda és de 30 euros l'any, però es bonifica el 75% del cost el primer any, per la qual cosa cal abonar 7,5 euros; el 50% el segon any, i queda una tarifa de 15 euros; i a partir del tercer any, ja no es bonifica res, per la qual cosa cal pagar 30 euros.