Els veïns de les quatre cases de pagès que hi ha al peu de la carretera de Viladordis, entre el nus que va cap a la ronda de Manresa i el barri de Viladordis, miren amb recel les obres que han de començar a principi de l'any vinent per millorar la connexió de la ciutat amb la C-55 i el barri. Tampoc no veuen amb bons ulls que la carretera es pugui arribar a convertir en el futur en un dels principals vials d'entrada i sortida de Manresa a través de l'autopista, amb l'increment de trànsit que això suposaria. Temen que, tot plegat, se'ls pugui menjar terreny i també habitatge, ja que són a tocar de la car-retera.

Són les cases de cal Llordella, cal Garcia, cal Bosch i cal Bosc Xic. Més amagades, però igualment a prop de la carretera, hi ha cal Minget, cal Calafell o cal Grifell. Totes elles formen part del regadiu de Viladordis. Tota la vida s'han dedicat a la pagesia i els nous nusos de comunicació com la ronda de Manresa o l'accés a l'autopista Manresa-Terrassa els han anat arraconant. Temen que els acabi ofegant.

El primer trimestre de l'any vinent han de començar unes obres per fer dues rotondes d'accés a la C-55 i un tram per unir a peu Viladordis amb el nucli urbà de la ciutat. Tenen un pressupost de 2,3 milions d'euros. Els veïns es queixen que ningú no els ha informat de res. Pateixen que si han d'eixamplar la carretera totes les cases en surtin malparades. «D'una manera o d'una altra ens afectarà», diu Simon Garcia.

Albert Tatjé, també veí, explica que si actualment la carretera fa uns 10 metres d'amplada, i la nova n'ha de fer 3,5 per carril, 1,5 per cada voral i un carril per a vianants i bicis de 2 o 3 metres, els comptes no surtern. «D'un lloc o un altre han de sortir aquests metres», afirma.

També troben incongruents aquestes obres. Tatjé comenta que fa un any i mig que van desdoblar la ronda de Manresa i van fer un nou accés des de la carretera de Viladordis. Ara, en canvi, en aquest mateix punt hi ha projectada una rotonda. «Ho hauran de refer tot. És curiós que ara facin aquest projecte nou», assegura. L'altra rotonda projectada és la que hauria de permetre enllaçar amb més facilitat amb la ronda per sortir de Manresa o bé continuar recte cap a Viladordis.