Manresa acull la vuitena edició de les jornades migratòries Fòrum Senegal. La trobada reuneix els dies 9, 10 i 11 de desembre representants del consolat espanyol, del govern senegalès i una desena d´alcaldes del país africà. També hi assistirà Mireia Estefanell, que serà alcaldessa accidental de Manresa, i representants de diverses associacions senegaleses de Catalunya.

La vuitena edició de les Jornades Migratòries i codesenvolupament Fòrum Senegal, dedicades a la contribució dels emigrants senegalesos a l´economia del seu país i al qual es preveu l´assis tència d´unes 200 persones.

Les jornades tenen l´objectiu principal d´impulsar un programa sobre Diàspora empresarial i desenvolupament local o, dit d´una altra manera, sobre la manera de com reconvertir una part del capital dels emigrants senegalesos en fons d´inversió en microempreses locals al seu país. I és que amb la creació de més microempreses es reduiria l´atur i la pobresa de les famílies al Senegal.

Per a l´organització de les jornades, la Coordinadora de les Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) s´ha aliat amb l´organització senegalesa NIRVA (Nova Iniciativa de Recursos Valoritzats), que incideix en la formació en xarxa i en l´acompanyament dels petits actors econòmics i de les agrupacions econòmiques de les dones, amb l´objectiu d´augmentar les seves capacitats d´impacte en l´economia local i les exportacions.

La trobada, organitzada per CASC i que tindrà lloc a la sala d´actes Fundació Althaia, acollirà diverses conferències i un gruix d´actes durant el cap de setmana, entre ells la cerimònia oficial d´obertura on hi assistiran representants del consolat espanyol, representants del govern senegalès, a més a més d´una desena d´alcaldes del Senegal, entre ells, Ndiagne Diop, alcalde de Bambylor, ciutat agermanada amb Manresa.

També hi seran l´alcaldessa accidental de l´Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, el president de la CASC, el president de NIRVA, i el president dels Amics de Senegal del Bages (ASEB).