El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa ha denunciat les mancances que, al seu parer, presenta el pla de xoc als carrers de la capital del Bages sorgit arran de la recent Auditoria de l´Espai Públic de la ciutat. Segons es queixen els socialistes, el pla deixaria sense inversions prioritàries vuit barris, entre els quals n'hi ha que disposen d'abundant població.

Llegeix aquí la carta de denúncia del PSC.

Mancances en el manteniment de l'espai públic manresà barri per barri

Els socialistes han analitzat barri per barri les millores previstes, per detectar en quins d'ells es duien a terme un major nombre d'intervencions i quins quedaven en segon terme. L'anàlisi ha donat com a resultat que la constatació que barris molt poblats on les necessitats de millora de l´espai públic són molt importants queden en un segon nivell en l´auditoria. Al mateix temps, barris com ara la Font dels Capellans o el Barri Antic queden fora de la llista de prioritats.

Quadre de l'import de les inversions considerades més urgents

Altres barris com Cal Gravat, Mion Puigberenguer, Saldes-plaça Catalunya, Valldaura i les Escodines, al seu torn, cauen en la llista dels poc prioritzats -amb xifres previstes iguals o menors als 101.000 euros de despesa- tot i figurar en les llistes dels sectors més castigats per la manca de manteniment reconeguda per l´Ajuntament en els darrers deu anys de pressupostos municipals limitats per les restriccions pressupostàries.

Consulta la llista d'inversions previstes barri per barri:

Barri Antic

La Balconada

Cal Gravat

Carretera de Santpedor

Les Escodines

La Font dels Capellans

El Guix-Pujada Roja

La Mion

Passeig i Rodalies

Plaça de Catalunya

Poble Nou

La Sagrada Família

Sant Pau

Valldaura

Vic-Remei

Viladordis

El Xup