La nova facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ja té seu, encara que provisional, a la capital d'Osona. S'ubicarà a l'antiga fàbrica Can Baumann. El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat el conveni mitjançant el qual la propietat de l'antiga factoria pelletera, situada a la carretera de Roda, cedeix l'equipament. Els nous estudis universitaris han de definir, encara, quines matèries s'impartiran a Can Baumann i quines al campus universitari de Manresa, que a més a més de les aules ja disposa de la Clínica Universitària. Ho ha de decidir una comissió tècnica.

Les obres perquè es puguin impartir classes a Can Baumann començaran immediatament, segons l'Ajuntament. L'espai tindrà un doble ús. Per una banda s'hi establirà un nou parc cientifico-tècnic de la universitat, uns laboratoris de medi ambient i una àrea d'emprenedoria en l'àmbit industrial. Per l'altra hi haurà l'esmentada seu provisional de la facultat de Medicina a Vic, que ha de començar a funcionar el mes de setembre un cop el govern central aprovi definitivament el nombre de places que acollirà.

A Can Baumann es farà Medicina els pròxims 2 o 3 cursos, segons els càlculs de la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC. La seu definitiva s'ha de construir en uns terrenys a prop del teatre de l'Atlàntida de la capital d'Osona, on també ha d'anar la nova facultat de Ciències de la Salut i el Benestar del campus de Vic.

Recentment l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra; el director general de la Fundació Balmes, Joan Turró; i la representant de la propietat de Can Baumann, Laura Rosell, van firmar el conveni de cessió, que ha d'anar acompanyat d'una requalificació dels terrenys. Actualment són d'ús industrial i han de passar a residencial. La ratificació del conveni es va aprovar al ple amb els vots a favor de l'equip de govern, format per Convergència i socialistes, i els de Vic per Tots i Plataforma Vigatana. En canvi Esquerra i Capgirem Vic hi van votar en contra.

La facultat de Medicina de la UVic-UCC s'ha de posar en marxa el curs 2017-2018. L'octubre passat va rebre el llum verd del Consell Interuniversitari de Catalu-nya. El pròxim i últim pas que haurà de superar serà obtenir el vistiplau del govern central.