El carrer Guimerà de Manresa es tallarà el trànsit per convertir-se en una illa de vianants durant els dos pròxims caps de setmana amb l´objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants durant la campanya d´aquest Nadal. El primer tall de trànsit es farà aquest dissabte i diumenge, i el pròxim serà el divendres 23 i dissabte 24. En tots dos casos de 10 del matí a 9 del vespre.

A la campanya de Nadal de l´any passat el Guimerà també es va convertir en una illa de vianants, però durant gairebé un mes seguit, i dies d´entre setmana inclosos. Va ser una prova pilot que no va acabar de convèncer veïns i botiguers. Aquest any s´ha optat per prohibir el trànsit de vehicles només els caps de setmana que es preveu més afluència de públic.

El tancament comportarà, igualment, canvis en la mobilitat al centre de Manresa. Abans d´arribar a plaça Espanya en direcció al Guimerà, els vehicles hauran d´optar entre anar pel lateral esquerra, on s´haurà de desviar pel carrer Canyelles, o pel dret, en direcció a Prolongació Guimerà i carrer Barcelona. D´aquesta forma el pas de vianants entre la plaça Espanya i el tercer tram del Passeig, quedarà lliure de trànsit.

Al carrer Guimerà s´anul·larà la zona blava, l´estacionament de motocicletes, la parada del transport públic i les zones de càrrega i descàrrega i es tancarà la sortida del pàrquing La Porxada. Sí que es mantindrà la parada de taxis i els autoritzats per mobilitat reduïda, encara que accediran al carrer pel Puigterrà de Baix.

El transport d´autobús públic anul·larà les parades de Ben Plantada, plaça espanya i Guimerà. Les parada que ara hi ha al Guimerà es traslladarà a la carretera de Vic, entre la plaça Sant Domènec i el mercat Puigmercadal. Els busos interurbans se situaran entre 11 de Setembre i carrer Sèquia.

Com ja es va fer l´any passat, s´instal·larà un semàfor provisional i un pas de vianants per creuar del Guimerà cap la plaça de Sant Domènec, i a l´inrevés.

Paral·lelament a aquests canvis l´Ajuntament i els botiguers han organitzat diverses activitats nadalenques al centre comercial de Manresa i al casc històric per dinamitzar tota aquesta zona de la ciutat.