El Centre Històric de Manresa viurà dissabte i diumenge un cap de setmana de mercats. Al de Nadal de Santa Llúcia, que tindrà lloc a la plaça Major, i al mercat Somiatruites d'artistes, artesans i dissenyadors, a La Plana de l'Om, s'hi afegirà un mercat ètic a la plaça del Carme i al carrer del Cap del Rec.

El mercat ètic està pensat perquè els ciutadans puguin fer les compres de Nadal a persones de proximitat que treballen amb comerç just. Hi trobaran dissenyadors, artesania, art i comerç de Km 0. Els horaris seran: dissabte, d'11 del matí a 8 del vespre, amb un concert a la 1 del migdia de Name in Beta seguit de l'actuació de Dj's; i diumenge, de les 11 del matí a les 4 de la tarda, amb l'actuació a la 1 del migdia de Lupulus Esemble, seguits de Dj's.

Pel que fa al mercat Somiatruites de La Plana de l'Om, funcionarà, tant dissabte com diumenge, de les 10 del matí a les 9 del vespre. Tot i que en aquesta ocasió estigui a La Plana, com ja va avançar Regió7, la intenció és que, el que fins ara ha estat un mercat nòmada que ha anat voltant pel barri vell, esdevingui fixe a la plaça del Mercat, on hi ha el mercat de Puigmercadal, el segon dissabte de cada mes. Al Somiatruites s'hi han incorporat artistes com Ferran Costa, Marc López, Carla Soza i Susanna Ayala.