La Comunitat de Sant Egidi de Manresa reunirà un centenar de persones al dinar de Nadal que prepara per aquest diumenge. Bàsicament són ancians que viuen sols, nouvinguts sense xarxa familiar i persones vulnerables i desafavorides. La cita s'ha convertit ja en una tradició a la capital del Bages.

Enguany més de 200 persones voluntàries faran possible el dinar, ja sigui aportant regals, preparant les taules, fent el menjar o servint-lo. Com en les últimes ocasions i per poder encabir tothom, el dinar es farà a la Casa de la Pau de la plaça Montserrat, la seu de la comunitat, i les instal·lacions de l'escola Joviat.

Segons la comunitat, aquest Nadal a Europa està marcat per la crisi i la inseguretat generada pels atacs terroristes a Berlín. "Les resposta de Sant Egidi és preparar un Nadal més gran i solidari, amb gent diversa asseguda a taula" perquè "la diversitat és una riquesa".

El dinar també es farà a poblacions com Barcelona, a la basílica dels sants Màrtirs Just i Pastor i a 7 punts més, Madrid o Tarragona, i arreu del món. És previst que aplegui 200.000 persones. Aquesta tradició va néixer el 1982 a Roma, a la basílica de Santa Maria de Trastevere