L´Ajuntament de Manresa baixarà un 10 % el bitlle senzill del bus urbà per al 2017. Passarà dels 2,15 euros a 1,95. També congelarà les tarifes dels abonaments amb l´objectiu de fidelitzar els usuaris i incrementar l´ús del transport urbà.

Pel que fa a la rebaixa del bitllet senzill es pretén captar viatgers esporàdics perquè es converteixi en habituals, ha assegurat la regidora de Mobilitat de l´Ajuntament, Olga Sánchez.

La T-10 es manté en els 7,95 euros. És l´abonament de 10 viatgers que amb la targeta surten a menys de 0,8 euros. La T-Mes de desplaçament il·limitats durant 30 dies, costa 42,20 euros. La T-bonificada no varia i també es rebaixa el preu de la T-2 comerç, que reparteixen a través de les botigues, passa dels 2 euros a 1,60.

Pel que fa als títols integrats amb l´Autoritat del Transport Metropolità, també mantenen les mateixes tarifes. En aquesta ocasió la novetat és que s´amplia la T-12 fins als 16 anys que permet utilitzar el servei del transport urbà de forma il»limitada i gratuïta. Només té un cost d´emissió que és de 35 euros.

Sánchez assegura que totes aquestes mesures pretenen facilitar i incrementar l´ús del bus urbà, un servei «que entenem com un dret i un dels pilars de l´estat del benestar» que a més a més és una «mitjà per millorar la qualitat de vida».

La regidora ha anunciat que l´any vinent s´incorporaran a la flota d´autobusos tres vehicles híbrids més, de forma que en circularan 5 pels carrers de Manresa.