Més de 900 persones i 20 carrosses, una més que no pas l´any passat, formaran la cavalcada de Manresa d'aquest 2017 que se celebrarà aquest dijous a la tarda a Manresa. Els organitzadors, l´Agrupació Cultural del Bages i l'Ajuntament de Manresa, pretenen que sigui la cavalcada de la proximitat. Per aquest motiu es manté el trajecte a peu dels Reis d´Orient a l´últim tram, entre la plaça Sant Domènec i la plaça Major.

La cavalcada començarà a les 6 de la tarda a la muralla de Sant Francesc. Continuarà per la de Sant Domènec i, aquest any, passarà pel carrer Guimerà i no pas pel primer tram del passeig Pere III. «Per amplitud i perquè queda més solemne i vistosa», afirma Imma Torrecillas, de l´organització. Aquest canvi ja es va dur a terme fa dos anys i ara es repeteix.

La comitiva continuarà pel Pere III, plaça 11 de Setembre, Bonavista, carretera de Vic, muralla del Carme i plaça Sant Domènec. Aquí és on començarà el trajecte a peu dels Reis i la seva comitiva, el patge reial i l´àngel, fins arribar a la plaça Major. Aquest canvi es va fer l´any passat perquè el carrer Joc de la Pilota, per on passava habitualment, estava en obres. «Ens va agradar i hem cregut oportú fer-ho de la mateixa manera», segons Torrecillas. Aporta la proximitat que es busca, ja que tothom podrà saludar als reis a peu pla.

A la plaça Major., així com al llarg de tota la cavalcada, hi haurà actuacions de coreografia, per rebre els Reis. Davant l´Ajuntament seran rebuts per l´alcalde i adreçaran un missatge a totes les persones que hi hagi a la plaça. Es preveu que el recorregut duri entre dues hores i dues hores i mitja.

Enguany s´ha incrementat la seguretat de les carrosses amb l´assessorament del Col·legi Professional d´Enginyers Tècnics Industrials, i n´hi haurà una més. Es tracta de la de Xàldiga. L´organització, però, vol mantenir la sorpresa sobre la seva temàtica. També s´ha renovat de dalt a baix la carrossa dels regals amb la col·laboració de la UBIC, que l´ha omplert de presents «que segur que seran suficients per tots els nens i nenes de la ciutat».

Aquest dimecres tots els nens i nenes que no han lliurat les cartes als reis poden fer-ho a la plaça Major de Manresa, on hi ha els emissaris de ses majestats. Són sota els porxos de l´Ajuntament de 6 a 8 del vespre.

La presència dels carters reials va acompanyada d´activitats per als més petits i el públic familiar. Aquest dimarts s´han programat danses i un taller de cal·ligrafia, a més a més de jocs tradicionals i el joc del laberint. Dimecres hi haurà cantades de nadales i tallers familiars de circ.