L'espai de ciència per a infants d'UManresa, el LAB 0_6, ha tancat les inscripcions a les visites de grups escolars per al curs 2016-2017. Si es compleixen les previsions, durant aquest curs lectiu hi hauran passat 4.400 nens i nenes de 216 grups escolars d'arreu de Catalunya, la majoria de la franja d'edat que va dels 2 als 5 anys.

Responsables de l'equipament han destacat que les xifres sobrepassen amb escreix les de curs 2015-2016, amb 1.979 infants, si bé cal tenir present que no es va posar en funcionament fins el gener del 2016. Hi afegeixen que un altre exemple de l'èxit que té són les activitats que es programen en setmanes de vacances escolars. La segona edició del Nadal de Ciència va completar places més d'una setmana abans de posar-se en marxa. En total, hi han passat 248 persones, entre els infants i els adults acompanyats.

De cara al nou any que comença, el Lab 0_6 introdueix canvis en les visites familiars. Enlloc d'obrir els dissabtes, obrirà els diumenges al matí. També el poden visitar els divendres a la tarda. Una altra novetat que es vol posar en marxa són les tardes de ciència, una hora i mitja setmanal d'acostament a la ciència per a infants de 4 a 7 anys.

Promogut pels estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC, es va crear amb l'objectiu de dinamitzar l'ensenyament i l'aprenentatge de la ciència a les edats primerenques.