Les persones amb el segon dit de la mà (índex) més llarg que el quart (anular) tenen més estrògens. En canvi, les que tenen el quart (anular) més llarg que el segon (índex) tenen més testosterona, i això, que és quelcom que ens ve donat abans de néixer, a dins de la panxa de la mare, té unes conseqüències en la nostra salut i manera de ser. Per tal que les prop de 500 persones que el van anar a escoltar al teatre Kursaal comprovessin a quin grup pertanyen, Xavier Verdaguer va demanar intensificar una mica la llum de la platea. Tothom es va mirar els dits de la mà.

El divulgador científic i psiconeuroimmunòleg, conegut per les seves teories sobre anar de ventre (a Manresa també va parlar del tema...), va oferir dimarts al vespre a la sala gran del teatre manresà la xerrada-espectacle «Transforma´t». Prèviament a la seva intervenció, un vídeo va promocionar la seva clínica, seguit d´un segon, tots dos molt breus, en què l´oncòleg Pere Gascón va remarcar la importància de les hormones: «si no les controlem pagarem un preu molt dur a l´edat adulta, als 40-50 anys».

Tot seguit, el mediàtic Verdaguer va fer la seva aparició. Fent gala dels seus dots de bon comunicador, no va parar de moure´s per l´escenari. Gesticula molt, és divertit, didàctic. Amb el tema dels dits ja es va posar el públic a la butxaca. El va acompanyar explicant els avantatges i inconvenients de ser una dona amb massa testosterona i un home amb massa estrògens. La testosterona, va dir, afavoreix la força i la resistència, la capacitat de lideratge, l´egoisme, augmenta la líbido i la infidelitat... Els estrògens augmenten la memòria, la capacitat intel·lectual, els caràcters sexuals secundaris.... També va parlar de la seratonina, de la histamina...

En la primera xerrada que va oferir a Manresa fa dos anys, també de pagament, però aleshores a l´Aula 2000 de l´institut Lacetània, Verdaguer ja hi va atraure 600 persones. Per a una propera vegada, un consell: els hipocondríacs millor que s´abstinguin d´anar-hi.

A l'esquerra, la mà d'una persona amb més testosterona; a la dreta, major presència d'estrògens.