El mes de juliol ha d´estar redactat el projecte constructiu de dos dels quatre carrils de l´avinguda dels Països Catalans de Manresa entre la rotonda Prat de la Riba i la carretera de Viladordis. El 2018 es començarà a construir la meitat d´aquest vial estratègic que paga la Generalitat amb 2,7 milions d´euros.

Els altres dos carrils -l´avinguda n´ha de tenir quatre- quedaran pendents que es desenvolupi urbanísticament el sector est i els paguin els propietaris privats.

Pel que fa al tram que va de la carretera de Viladordis fins als Trullols (a l´alçada del Decathlon) també quedarà pendent.

El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha explicat que la part del vial que construirà la Generalitat tindrà vorera, una franja d´aparcament i dos carrils, un de pujada i un de baixada. Quan es desenvolupi urbanísticament el sector est i es construeixi l´altra meitat de l´avinguda, dos carrils seran de pujada i dos de baixada.

Aloy ha valorat el fet que la inversió de la Generalitat permetrà dotar la ciutat d´una nova connexió. En aquests moments s´està treballant per definir les amplades de voreres, el carril bici (vinculat a la meitat de l´avinguda que quedarà pendent) i les solucions de les interseccions. Aloy ha explicat que l´Ajuntament compta que l´inici d´obres serà el 2018. El regidor de Planejament i Projectes Urbans ha explicat que no era responsabilitat de la Generalitat implicar-se en el finançament de l´avinguda, però ho ha fet «per tal de millorar la connectivitat de la ciutat amb la ronda i l´autopista».

El departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar el setembre passat la redacció del projecte constructiu.

Un vial de 800 metres

Aquest nou vial urbà tindrà una longitud de 800 metres i constarà d´una calçada bidireccional de 6,40 metres d´amplada i vorera a cada costat. La vorera del costat del centre urbà tindrà una amplada variable, superior als 2 metres, i la del nord serà d´1,50 metres.

Es preveu una rotonda a la cruïlla amb la carretera de Viladordis i una altra al carrer Fra Jacint Coma i Galí, a més de la millora de la resta dels encreuaments. El traçat finalitza a la plaça Prat de la Riba, per connectar amb la resta de carrers.

La redacció del projecte s´ha adjudicat per un import de 100.000 euros i un termini de 10 mesos i es desenvoluparà de manera consensuada amb l´Ajuntament de Manresa.

El projecte concretarà els detalls tècnics de la construcció del vial, d´acord amb el planejament urbà de Manresa, que permetrà enllaçar amb la C-55, primer, i amb la C-16, posteriorment.