La fira de l´Aixada de Manresa celebra enguany el seu vintè aniversari, i ho farà amb novetats. Una de les principals és que es farà recompte dels assistents, missió que anirà a càrrec de la FUB, els administradors de la festa de la Llum d´aquest any.

La renovació d´espectacles, el creixement de la fira cap el carrer Vilanova i la plaça Gispert, i una nova ambientació del carrer del Balç, on cuireters mostraran com era la seva feina a l´època medieval, són altres novetats que tindrà l´Aixada. Se celebrarà els dies 25 i 26 de febrer.

La fira de l´Aixada juntament amb la Mediterrània són les activitats que atrauen més gent a Manresa, segons el regidor de Turisme de l´Ajuntament, Joan Calmet. Amb el recompte que es farà aquest any dels assistents a l´Aixada «tindrem una perspectiva que des del punt de vista de ciutat i des del punt de vista del turisme no podem obviar», ha explicat en la presentació de la fira que s´ha fet aquest migdia.

A l´acte, que s´ha celebrat al carrer del balç, hi ha hagut un convidat d´excepció: el rei Pere III. «En el futur us dedicaran un dels principals carrers de la ciutat», li va dir Calmet.

L´Aixada comptarà amb nous espectacles com els Jocs del Dimoni o Baixem a la ciutat, que narra la història d´una família de Viladordis que baixa a Manresa a treballar. Alguns altres es renoven com els dels músics Ministers, que celebren 10 anys, o bé els Morabians i el col·lectiu de jueus. Així mateix es renovaran els principals personatges protagonistes de la fira.

Aquest any hi haurà 204 parades repartides pels diversos punts de la ciutat, a les quals cal afegir-hi les de demostracions d´artesans i oficis.