El nombre de manresans amb dispositiu per alertar que tenen una emergència no ha parat d'incrementar els darrers deu anys. En la darrera dècada, el servei de teleassistència a la ciutat ha crescut d'una manera important, ha passat de 643 usuaris el 2006 als 1.564 el 2016, el que significa un increment del 143,2%.

El 2011 hi havia 1.295 usuaris. Els darrers anys s'ha demostrat que la teleassistència a Manresa encara no ha tocat sostre i s'ha assolit la xifra de 1.564 usuaris, el 10,57% de les persones més grans de 65 anys que resideixen a la ciutat. La majoria són ancians que viuen sols, el 54,6% del total.

Desgranant els diferents perfils de persones que reben l'assistència a distància, es pot copsar que hi ha una majoria aclaparadora de dones (el 75,7%) i que són les persones d'edat més avançada que necessiten aquest tipus de servei assistencial. I és que el 57,8% dels usuaris tenen, precisament, més de 85 anys.

Unes xifres que concorden amb les dades demogràfiques de la ciutat, ja que entre la població més gran de 65 anys el 59,5% són dones. Una majoria que és més gran entre els ciutadans d'edats avançades, ja que entre els de més de 85 anys hi ha el 68,9% de població femenina, segons els cens del 2015. L'altra franja d'edat més significativa del Servei Local de Teleassistència és la que va dels 65 als 84 anys, que representa el 40,4%.

El Servei de Local de Teleassistència disposa d'uns dispositius de seguretat, com detectors de fum i gas, de mobilitat i de caigudes, que permeten detectar si l'usuari està en una situació de risc o en una emergència a la llar. Aquests aparells estan connectats a la central d'atenció.

La finalitat de l'assistència a distància és que les persones que viuen soles, o que estan moltes hores sense companyia, tinguin una resposta assistencial ràpida en situació d'emergència només prement un botó. El sistema consisteix en un aparell que, connectat de manera permanent a una centraleta, permet rebre el senyal d'alarma i realitzar, periòdicament, un control i seguiment preventius de la seva situació.