La Federació XI del PSC Bages, Berguedà i Solsonès va ratificar dissabte Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, com a primer primer secretari del partit a la regió. Els socialistes de la Catalunya Central van celebrar el seu 9è Congrés a Manresa amb la participació d'una seixantena de delegats de les diverses agrupacions locals.

La ratificació de Gimeno com a líder dels socialistes de la Catalunya Central es va produir després que fos l'únic precandidat que es va presentar al procés de primàries. Amb un sol candidat no va ser necessari fer la votació perquè Gimeno va presentar gairebé el doble dels avals que calien.

Així, el congrés es va centrar en el debat i l'anàlisi de la situació política actual i a triar la nova direcció. El nou equip de Cristòfol Gimeno presenta com a principal novetat l'ascens a la Secretaria d'Organització de Mercè Cardona, exalcaldessa de Monistrol de Calders i, actualment, regidora de Manresa i vicepresidenta del Consell Comarcal. Cardona, que és membre de l'Executiva Nacional de Miquel Iceta, substitueix en aquesta responsabilitat Ramon Serra, primer tinent d'alcalde de Navarcles, que deixa la primera línia de la política orgànica després de 38 anys de dedicació; i que va rebre un emotiu homenatge. També hi va ser present el Secretari d'Organització, Salvador Illa, que es va dirigir als delegats.