Una seixantena de mestres del Bages, Berguedà i Solsonès participaran aquest dijous en una trobada de formació a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per compartir els coneixements necessaris per reaccionar davant una reacció al·lèrgica que pugui afectar els infants a l´escola.

La sessió serà impartida per professionals del Servei d´Al·lergologia de la Fundació Althaia. És la segona reunió d´aquest tipus que es porta a terme. La primera va ser el 2015. A causa de l´interès que va generar es va decidir donar-hi continuïtat. En aquesta oportunitat se centrarà en com reaccionar davant reaccions al·lèrgiques greus i l´asma.

I haurà una part teòrica i una de pràctica. En aquesta última s´explicarà la indicació i el maneig dels inhaladors que cal administrar en cas de patir una crisi d´asma. També hi haurà simuladors i dispositius reals d´adrenalina indicats en al tractament de les reaccions al·lèrgiques.

Segons Althaia, molts nens i nenes amb al·lèrgia alimentària també en tenen de respiratòria que es manifesta en forma d´asma bronquial. Per això s´ha introduït aquesta temàtica a la jornada de formació d´aquest dijous.

L´objectiu final és que a les escoles els mestres i el personal sàpiga prevenir, reconèixer i iniciar el tractament adequat davant una reacció al·lèrgica.