A la La major part de poblacions del Bages l'esperança de vida se situa lleugerament per sota de la mitjana catalana, que és de 83,15 anys, segons els indicadors socioeconòmics que ha recollit l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Només Sallent, amb 84 anys, i Sant Joan de Vilatorrada, amb 83,7, se situen per sobre. La resta superen els 82 anys.

A nivell de les comarques centrals, Igualada és que evidencia una diferència més exrema. Entre les àrees de salut bàsiques 1 (84.5) i 2 (82.6) de la capital de l'Anoia hi ha una differència de gairebé 2 anys. També a la comarca de l'Anoia hi ha a la població amb la menor esperança de vida de la catalunya central. Es tracta de Piera, amb 80.9 anys.

També és baixa a Moià, on se situa en les 81 anys, igual que el Baix berguedà. A l'Alt Berguedà és de 81,4 . En tots aquests casos qeden per sota de la mitjana catalana. A Berga ciutat puja fins els 83,8.

El municipi català amb l'esperança de vida més alta és Sant Cugat del Vallès, amb 87 anys. La més baixa és al Prat de Llobregat i Sant Adrià del besòs amb 79 i 79,2 respectivament.

El departament de Salut de la Generalitat ha expressat la seva voluntat de crear un nou model per assignar recursos a l'assistència primària en base a criteris socioeconòmics de la població a qui es presta serveis. Segons l'estudi, hi ha 369 àrees bàsiques, entre les quals la Sagrada Família de Manresa, i 180 centre d'atenció primària que necessitarien més recursos econòmics que arribarien els pròxims 5 anys.