Una setantena de mestres procedents de 25 escoles del Bages, Berguedà i Solsonès van assistir a la segona Reunió Formativa en al·lèrgia per a docents organitzada per la Fundació Althaia, que es va celebrar aquest dijous a la Sala d´Actes de l´Hospital Sant Joan de Déu.

Les reaccions al·lèrgiques greus i l´asma van ser els temes centrals de la jornada, que va ser molt participada i que va mostrar l´interès dels professionals de l´ensenyament de tenir els coneixements necessaris per prevenir, reconèixer i iniciar a l´escola el tractament de les reaccions al·lèrgiques que puguin afectar els infants.

Diversos professionals del Servei d´Al·lergologia de la Fundació Althaia van parlar de l´infant al·lèrgic a l´escola, la crisi d´asma i les reaccions al·lèrgiques greus (anafilaxi). En el decurs de la jornada els educadors van poder compartir els dubtes i inquietuds que tenen en relació a les al·lèrgies, especialment les reaccions greus i el seu tractament.

La part pràctica de la jornada va ser sobre la indicació i el maneig dels inhaladors que cal administrar en cas de patir una crisi d'asma i també l´ús de simuladors i dispositius indicats en el tractament de les reaccions anafilàctiques.

L´any 2015 es va celebrar a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa la primera jornada d´Al·lèrgia a l´escola, impartida per membres del Servei d´Al·lergologia. L´acollida i el grau de satisfacció dels professionals participants de l´àmbit educatiu van ser excel·lents. Arran de l´interès que va despertar el tema, es va decidir donar continuïtat a la jornada.

Des del Servei d´Al·lergologia es considera important que les escoles puguin adoptar un enfocament global per a la formació en al·lèrgia, assegurant-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d´una reacció al·lèrgica.