El nom de les entitats i institucions és més important del que sembla. I que sigui pràctic i entendor, també. La Fundació Sociosanitària de Manresa, que respon a les sigles de FSSM (sense vocals entremig), s'ha posat a les mans d'un equip assessor de l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) amb l'objectiu de trobar un nom que l'«identifiqui fàcilment».

L'assessorament ha començat aquest mes i és gratuït. S'emmarca en les accions d'Alumni Solidari de la prestigiosa i coneguda institució acadèmica privada d'educació superior ubicada a Barcelona, que ha ofert 80.000 hores de consultoria i 200 serveis a diferents institucions mitjançant més de 1.500 antics alumnes voluntaris.

ESADE ofereix consultoria solidària en màrqueting i comunicació a la FSSM, que «vol disposar d'un nom que simbolitzi i reconegui la institució, tingui en compte la seva història i els seus valors i agrupi els centres que en formen part». La FSSM es presenta com una fundació especialista en la gestió de serveis i equipaments socials i sociosanitaris adreçats a persones en situació de dependència. Va néixer l'any 1999 amb el mateix nom que l'actual, però sota les sigles de Fussam, fruit de la de la fusió entre el Centre Sociosanitari Hospital de Sant Andreu i la Fundació Assistencial del Bages. Gestiona l'Hospital de Sant Andreu, la Residència Assistida Sant Vicenç de Castellet, la Residència Sant Andreu, la Residència Catalunya, el Centre de dia de Manresa, la Residència Sant Sadurní de Callús i el Servei d'Atenció Domiciliària. A l'entorn del 2005, les vocals de les sigles de Fussam van desaparèixer i es va començar a parlar de la FSSM.