L'Ajuntament de Manresa ha ampliat la possibilitat de fer tràmits administratius a través del mòbil mitjançant una aplicació anomenada MobileID, que es pot descarregar gratuïtament. Manresa és la segona ciutat de Catalunya que posa en marxa aquesta iniciativa després de Barcelona.

Segons el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, i la regidora d'Indústria i Comunicació, Àuria Caus, el sistema permetrà realitzar tràmits des del dispositiu mòbil de forma segura, ja sigui a través de la web, de l'aplicació, telefònicament o telemàticament. «És un sistema fàcil, segur i legal», han explicat.

En l'actualitat ja hi ha molts tràmits que es poden realitzar per Internet com temes fiscals, consultes, estat dels tràmits o participació ciutadana. Només uns quants es podien fer, però, via mòbil. Ara amb aquest dispositiu s'amplia els que es poden fer.

Actualment hi ha 149 tràmits municipals que es poden fer i sol·licitar en línia. El seu ús s'ha incrementat una mitjana d'entre 1.000 i 1.500 l'any fins arrribar als 9.000 el 2016.