El Jutjat d'Instrucció número 6 de Manresa ha acordat el sobreseïment provisional i l'arxivament de les diligències sobre l'actuació d'un agent de la Policia Local per un possible delicte de falsedat en document públic quan va sancionar una persona per estacionar de manera indeguda.

El tribunal ha observat que no hi ha proves suficients contra l'agent i ha ordenat l'arxivament de la causa. L'Ajuntament també ha arxivat provisionalment l'expedient administratiu que va obrir per aquest cas, en espera que la interlocutòria sigui ferma.

Els fets es remunten al 3 de novembre del 2015, quan una persona sancionada per un agent per un estacionament indegut, i amb la qual aquest va mantenir una discussió, va denunciar-lo al jutjat per amenaces, i mantenia que el seu vehicle estava aparcat correctament. El 27 de novembre del 2015, el jutge va interrompre la sessió del judici oral per un delicte lleu d'amenaces perquè va entendre que s'estava denunciant que l'agent havia incorregut en falsedat documental en la seva denúncia i va dictar una resolució per continuar el procediment per investigar si realment era cert o no. La defensa de l'agent va interposar els corresponents recursos, que van ser desestimats pel jutjat i per l'Audiència Provincial de Barcelona, que va confirmar l'obertura de les actuacions prèvies.

L'octubre passat, el Jutjat d'instrucció 6 va tornar a obrir diligències d'investigació en relació amb aquest incident. Per aquesta raó, l'Ajuntament també va decidir obrir diligències internes per recollir tota la informació del cas i determinar quines actuacions calia fer, tenint en compte que era un cas -l'acusació a un agent per un tema de falsificació- sense precedents, segons va informar la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez. Una vegada sabuda la decisió del jutjat, el consistori ha valorat positivament la resolució judicial favorable per al treballador municipal.

A partir d'aquí, el cas només es reobriria si sorgissin altres indicis de rellevància. Tot i així, la persona que va denunciar l'agent pot presentar-hi un recurs en un termini de cinc dies.