Ciutadans a Manresa presentarà al ple de dijous una moció perquè Manresa deixi de formar part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per fer aquest pas, el partit s'empara en la decisió d'un jutjat de Tarragona que ha considerat nul·la l'adhesió de l'Ajuntament de Reus a l'AMI perquè, segons ha assenyalat C's, «no s'ajusta al pluralisme polític».

C's demana que els diners que costen a l'Ajuntament estar adherit a l'entitat independentista es destinin a temes socials. Segons informació del consistori, a Manresa, el cost de formar part de l'AMI és de 8.169 euros anuals.

El portaveu del Grup Municipal a Manresa de C's, Andrés Rojo, ha destacat que des de la formació «s'ha denunciat en aquest ajuntament, i en diverses ocasions, fins i tot en els pressupostos per a aquest any, que utilitzar els diners de tothom per a un ús partidista no només era una error sinó que, com demostra la sentència, és il·legal». I ha afegit que els diners «que s'estan utilitzant per a una associació privada dirigida per uns quants amb els diners de tots, s'haurien d'utilitzar per a temes socials, que aquest sí que és un interès de tots i per a tots».

Manresa és un dels municipis integrats a l'associació independentista des de l'octubre del 2011. La decisió es va aprovar en el ple d'aquell mes a instàncies d'ERC.

Davant la sentència del jutjat de Tarragona, l'AMI ha comunicat la intenció de presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè, després d'analitzar-la, els seus serveis jurídics consideren que no la sustenta «cap raonament jurídic».